Naleśniki kokosowo – budyniowe

Uwielbiam słodkie śniadania, omlety, pancakes, owsianki, naleśniki. Gorzej kiedy chcesz wykluczyć pewną grupę produktów i musisz się uczyć przygotowywać te rzeczy na nowo – ale właśnie dzięki temu odkrywam smak wielu produktów na nowo! Tak właśnie powstały naleśniki kokosowo – budyniowe (w pierwotnej wersji miały być kokosowymi, ale nie dały się przewrócić 🙂 

Składniki:

– 4 jajka

– 2 czubate łyżki mąki kokosowej

– opakowanie budyniu waniliowego bez glutenu 

– pół szklanki mleka kokosowo – ryżowego

– ewentualnie woda do nadania odpowiedniej gęstości 

Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania odpowiedniej gęstości, jeżeli ciasto jest za gęste dodajemy wody. Smażymy na patelni naleśnikowej na rozgrzanym oleju kokosowym. 

Ja naleśniki serwowałam z twarożkiem, z dodatkiem jogurtu greckiego, posłodzony cukrem trzcinowym, ma wierzchu posypałam płatkami migdałów. 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s